Túl sok víz fogy ebben a brutális kánikulában – korlátozások jönnek

budakalász Budapest tájékoztatás vízkorlátozás

Korlátozzák a vízfogyasztást a Budapest környéki településeken. Tájékoztatások szerint vízkorlátozás lépett életbe Budakalászon és nyolc másik budai településen – írja a portfolio.hu

A tájékoztatás szerint azért van szükség a vízkorlátozásra, mivel a lakosság túl sokat locsol, túl sok vizet vesz igénybe, így a tavalyihoz képest duplájára nőtt a vízfogyasztás.                                                                                          Budakalász hivatalos oldalán például arra kérik a lakosokat, hogy locsolásra, a kerti öntözőrendszerek működtetésére és úszómedencék feltöltésére ne használják a vezetékes ivóvizet és a kánikula idejére kerüljék a nem létfontosságú vízfelhasználást.

A hétvégén Pécelen alakult ki vízhiány, a helyi önkormányzat pedig büntetést szab ki azokra, akik vezetékes vízzel locsolják a kertet.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak