Rövid mese Törökszentmiklósról

ISZOMM minimálbér Szabóné Kállai Szilvia Törökszentmiklós

Két hölgy beszélgetését követtem nyomon, amikor Törökszentmiklóson jártam a minap az Igen Szolidaritás gyalogtúrázó, országjáró Székely Sándor országgyűlési képviselőnk egyik helyszíni látogatásánál.


Tényleg lehetne 250.000 forint a minimálbér? – Kérdi az egyik hölgy. “Igen, válaszoltam, hogy lehet, ha mi mindannyian kivívjuk. Együtt meg tudjuk csinálni! Lesz ennyi a fizetés!”

Az Igen Szolidaritás a melós mellett áll, a megbecsült fizetés itt kezdődik! 

– “Nagyon jó lenne, ha ennyi lenne a fizu, mondja a másik hölgy félénken mosolyogva. Mi minden jutna még otthonra… felsóhajt egyet. Tudnék venni a gyerekeknek legalább félévente egy normális cipőt, és nem azt a kínait, amibe belerohad a lába, és fél év múlva dobhatjuk ki, mert tönkre megy.” Mire a másik hölgy is reagált. – “Magamra is jutna végre! Tudja! Mi nem veszünk magunknak semmi extrát, mert a gyerekektől vennénk el!” Az ISZOMM, mert ez a rövid nevünk, mondom a hölgyeknek,  az 50.000 forintos családi pótlék is járjon havonta a gyerekeknek fejenként!  Nevetséges, hogy 14 éve nem emelték egyelten fillérrel sem eddig. “De szép álom lenne!” – mondják a hölgyek!
Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nem álomgyártást akar, hanem megvalósítani a kitűzött célokat! Válaszoltam nekik.250.000 forint minimálbért 50.000 forint családi pótlékot50.000 forint nyugdíjas korpótlékot100.000 forint szociális minimumjövedelmet

Ezek nem álom összegek, hanem a régen megbecsült járandóságok lennének, amiért az Igen Szolidaritás harcba indul önökkel együtt. Az aláírás a nettó 250.000 forintos minimálbérért egyre csak gyarapodik!Mi nem állunk le! Az álomból igazság lesz! 


Szerző: Szabóné Kállai Szilvia, Budapest 6-os számú választókörzet országgyűlési képviselőjelöltje 

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Parlament a szarban

Számtalan politikai elemző gyakorta szórakoztatja olvasóit, hallgatóit, nézőit, miszerint az Európai Parlament egy magas habzású, de gyenge hatékonyságú intézmény, s gyakorlatilag semekkora befolyással nem rendelkezik