Sztrájk lesz Veresegyházán

sztrájk VDSZ Vegyipari Dolgozók Szakszervezete

Két órás sztrájkot szervez a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) csütörtökön 13 és 15 óra között a 300 főt foglalkoztató a veresegyházi GE Aviation Hungary Kft.-nél, miután nem tudott megállapodni a munkáltatóval – írja a Népszava.

A cégnél hetek óta zajlanak a bértárgyalások, de a munkáltató július 1-től csak 4 százalékkal lenne hajlandó emelni a béreket.

A VDSZ 8 százalékról kezdte, majd meghallgatva a felvázolt gondokat, 5 százalékra vitte le követeléseit. A 4 százalékos emelés éves szinten csak 2 százalékot jelentene ezért lejjebb nem mennek.

A mai tárgyaláson már elfogadták volna a 4 százalékot is, ha a cég a szeptembertől megszűnő, és számos pluszjuttatást, pótlékot rögzítő üzemi megállapodást változatlan formában kollektív szerződéssé alakítaná át.

Fotó: Tüntetők a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási telephelye előtt 2014-ben. Beliczay László / MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak