A kisállateledel-bizniszből is óriási osztalékot vesznek ki idén

gazdaság multi osztalék osztalékjövedelem

Idén is az adózott eredményt jelentősen meghaladó osztalékot fizetnek ki a Wrigley B.V. tulajdonában álló magyarországi kisállateledel-gyártó és a termékeket forgalmazó cégből – írja a Világgazdaság.

A beszámolóhoz csatolt tagi határozatból kiderül, hogy a társaság tagjainak a vagyoni hozzájárulásuk arányában összesen majdnem 3,122 milliárd forint osztalékot fizetnek ki. A tavalyi 3,3 milliárd forintos adózott eredményből is azt meghaladó osztalékot fizetett ki a cég: akkor a Wrigley B. V. több mint 9,413 milliárd forintot vehetett fel, míg a Mars Kft. és a Mars Eastern Europe Holdings B. V. 28-28 milliárd forintot.

A cég adózott eredménye 3,3 milliárdról 2,4 milliárd forintra mérséklődött, csökkent a termékeket forgalmazó Mars Magyarország Értékesítő Bt. bevétele (a bt. beltagja a Magyarország Kisállateledel Gyártó, az egyik kültagja pedig a Wrigley B. V.), mégpedig 28,1 milliárdról 26,9 milliárd forintra, míg az adózott eredménye 2,3 milliárdról 2,8 milliárd forintra nőtt.

A Mars Magyarország Értékesítő Bt. tapasztalatai szerint a pandémia miatt változtak a kereslet jellemzői: a fogyasztók preferenciája a prémiumkategóriáról eltolódott az alapvető termékek felé. Azzal magyarázzák, hogy a bt. jövedelmezősége a forgalom csökkenése ellenére is javult, hogy időben vezettek be megszorításokat, elsősorban a marketingkiadásokat terén.

Photo by Karsten Winegeart on Unsplash

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak