Bejuthat jövőre az Országgyűlésbe az ISZOMM

250 ezer minimálbér Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM Nézőpont Intézet Publicus

A jelenleg 0-1 százalékon álló, szocializmust hirdető párt, amelynek miniszterelnök-jelöltje Szanyi Tibor, a jó politizálással akár az 5 százalékot is elérheti a következő parlamenti választáson – írja a Nézőpont Intézet anyagára hivatkozva az Infostart.

A közvéleménykutatók szerint a magyarok nincsenek megelégedve a kapitalizmussal, olyannyira, hogy szívesen vennék, ha valamilyen más rendszerben élhetnének. Az ISZOMM-ról kiderült, hogy támogatói főleg a 10 ezer főnél kisebb településeken vannak, ahol a rendszerváltás vesztesei és azok gyermekei, unokái élnek. Leginkább a 40 évnél fiatalabbak fontolgatják, hogy a pártra szavazzanak.

Mint mi is írtunk róla, hasonló következtetésekre jutott a Publicus közvéleménykutató intézet is. Májusi mérésük szerint a magyar választópolgárok 40 százaléka élne inkább korszerűsített szocializmusban, s 51 százalékuk támogatja a párt egyik fő törekvését, a havi nettó 250 ezer forintos minimálbért. A 2022-es választásokon a szavazásra jogosultak 5 százaléka adná voksát az ISZOMM-ra.

Infostart

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak