Gyomorgörccsel az egészségügyben sem lehet normálisan dolgozni

egészségügy felmérés megbecsülés munkahely Soós Adrianna szakdolgozó
Koronavírus – A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató

Soós Adrianna az egészségügyi szakszervezet vezetője szerint, a legtöbben a bérek és a vezetők magatartása miatt hagynák el a szakmát – hangzott el az ATV műsorában.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a szakszervezet felmérése szerint a megkérdezett egészségügyi dolgozók mindössze 14 százaléka mondja azt, hogy biztosan maradna a pályán.

Soós Adrianna úgy tudja, a legtöbben a kereset és a vezetői magatartás, a megértés hiánya, és a munkaidő miatt hagynák ott a szakmát. Szerinte van, hogy valaki csak előző este tudja meg, hogy másnap már egy másik osztályra kell mennie dolgozni, többek között ezen is lehetne javítani. Sokan panaszkodnak a bánásmódra is, ezért menekülnek el, mert nem érzik jól magukat, nem jönnek ki a vezetővel, naponta gyomorgörccsel mennek be dolgozni – tette hozzá.

A munkaerő elszivárgásával kapcsolatban azt mondta: előfordulhat, hogy idővel be kell zárni intézményeket, ha egy bizonyos szám alá esik a dolgozók száma. Ha elmennek a szakdolgozók, asszisztensek, akkor egyre nehezebben jutnak majd az orvosok és betegek leletekhez, és ha mondjuk öt helyett ketten dolgoznak egy onkológiai laboratóriumban, az riasztó abból a szempontból, hogy a betegséget esetleg később lehet elkezdeni gyógyítani.

Szerinte ugyanakkor lenne megoldás: meg kellene tisztességesen fizetni a dolgozókat. Legalább 50-60 ezer olyan ember van, akik nem dolgoznak a pályán, és 45 év alattiak, őket vissza lehetne hozni tisztességes fizetéssel és jó bánásmóddal – hangsúlyozta.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak