Új covid-igazolvány várható a nyárra

covid-igazolvány vélemény

A kormány megelégelte, hogy az első oltások után azonnal járó, de egy idő után lejáró védettségi igazolványok rengeteg manipuláció áldozataivá válnak. A vendéglátóhelyek, a stadionok és megannyi más elfogadóhely ugyanis egyre kevésbé szívesen fogadja el, hogy ugyanazt a plasztikkártyát egész csoportok használják oly módon, hogy aki már bejutott valahová, az a többieknek hátra kiadja a lapocskát, s ezzel a sajátos láncbejutással kiszorítják a be nem oltottakat.

Az új igazolvány ezért fényképes lesz, de a fényképek kizárólag maszkban készülhetnek úgy a fényképész, mint a fényképezett vonatkozásában. A hölgyek számára a teljes arcot eltakaró ‘nikáb’, az uraknak pedig az ún. ‘kalóz szemtakaró’ is engedélyezett lesz, amennyiben ez utóbbi mérete a száj és az orr együttes eltakarására megfelelő (ha nem, akkor kettő kell belőle). A belügyminisztertől kapott tájékoztatás szerint a legbiztosabb megoldás, ha a fényképeket vaksötétben készítik, mert úgy az mindent eltakaró megoldásnak tekinthető.

Az új védettségi igazolványokat a nettó 250.000 forintos minimálbér bevezetése előtt tervezik kiadni.

@zigzag#

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak