Bayer Zsoltnak még várnia kell a budai lakásvásárlással

Bayer Zsolt bérlakás lakáshelyzet önkormányzat

Egyelőre tovább kell fizetnie Bayer Zsoltnak a 30 ezer forintnál alig nagyobb bérleti díjat várbeli bérlakásáért. Ugyanis, mint az önkormányzati bérlakások privatizációjáról szóló törvényjavaslatot benyújtó Böröcz László fideszes parlamenti képviselő az RTL Híradónak elmondta: a törvényben a tervek szerint lesz egy időkorlát, mely szerint csak az veheti meg az önkormányzattól áron alul a bérlakását, aki már legalább 5 éve bérlője annak.

A Fideszes indítványnak az volt a célja, hogy minél több magyar embert és családot lakhatáshoz jutasson – jelentette ki a Böröcz László tegnap a Parlamentben, és nem szakadt le a plafon!

A határozott idejű bérlakások esetében szerinte felmerülnek olyan szempontok, amelyek megfontolás tárgyává teszik az eladást, a határozatlan idejű önkormányzati bérlakásoknál azonban ilyenek nincsenek. Hangsúlyozta, amennyiben a javaslatot leszűkítik a világörökségi területekre, akkor speciális szabályokat lehet bevezetni. Szavai szerint a benyújtani tervezett módosító javaslat ötéves korláthoz kötné a vásárlás lehetőségét.

Székely Sándor, az ISZOMM párigazgatója közleményében azt írja, hogy már maga az előterjesztés is bűncselekmény. Kényszerítés hűtlen kezelésre. Illetve egyelőre csak a szándéka, bár normális országokban ez utóbbi is büntetendő. “Az új lakástörvény a lakhatási válság további elmélyítéséhez vezet.

Bayer Zsolt 2019 februárjának végén költözhetett a Várba, így még 2,5 évig lesz kénytelen fizetni a nem egészen 32 ezer forintos lakbért – írja a Nyugat.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak