Boci szelet sült Tiszafüreden lisztérzékenyeknek

gasztronómia lisztérzékeny recept sütemény Tiszafüred

Olvasónk szenzációs tarka marha kinézetű (boci) süteményt sütött tegnap délután. Érdemes kipróbálni a receptet, mert szerkesztőségünk szakvéleménye szerint könnyű elkészíteni, cserébe finom.

4 tojással a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Ezt otthagyjuk a konyha sarkában. A liszthez hozzátesszük a kakaót, a sütőport, és összekeverjük a süteménykészítés első fázisában félretett habos tojásokkal. Fontos! Csomómentes legyen! Ezen múlik a minden!

A tepsibe sütőpapírt teszünk, óvatosan beleöntjük a masszát. Na de hol a túró?

A túrót összekeverjük a citromhéjjal, cukorral, a vaníliacukorral, a tojással és a grízzel. (a gríz kimaradt, de ez nem olyan nagy baj)

Evőkanállal – megint csak óvatosan – rácsurgatjuk a már tepsiben lévő masszára.

A sütőt masszakészítés közben bekapcsoljuk, előmelegítjük, majd 180 fokon 25 percig sütjük a masszát. Ha minden rendben ment, akkor bocira hasonlító süteményt tálalhatunk fel, akár Zsolnay tányérra, ahogy tiszafüredi olvasónk tette tegnap délután 17 óra körül.

Hozzávalók:

18 dkg rizsliszt
15 dkg cukor
3 ek. kakaó
1 dl tej
1 dl olaj
4 tojás
1 tasak sütőpor
______________
50 dkg túró
20 dkg cukor
5 dkg gríz
1 tojás
1 csomag vaníliacukor
1 citrom reszelt héja

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak