Fekáliával fog Mészáros Lőrinc foglalkozni – újabb 8 milliárdos megbízást kapott Orbán haverja

közbeszerzés Mészáros Lőrinc pályázat stróman
Stróman Parlament

Megjelent még korábban egy tender, ami a Modern Városok Programhoz kapcsolódóan a szegedi gazdasági fejlesztésekhez kapcsolódó út- és közműfejlesztéseket tartalmazta. Ezt nyerte most el a Mészáros és Mészáros Kft. egy 8 milliárdos ajánlattal – írja a Szegeder.

Az Opus ugyanis közleményt adott ki arról, hogy a közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt „MVP-Szeged, csapadék-és tisztított szennyvíz elvezetés” elnevezésű közbeszerzési eljárásban a legjobb ár-érték arányt tartalmazó, nettó 8 036 749 985 forint – azaz több, mint 8 milliárd jómagyar forint – összegű ajánlatával nyertes ajánlattevő lett.

Az elnyert szegedi tender tervezési és kivitelezési feladatokat is magában foglal a kiírás szerint. A rövid ismertető alapján a területen fontos élelmiszeripari, tudományos és egyéb infrastrukturális létesítmények vannak, amelyek nemzetgazdasági szempontból kiemeltek, ilyen például az ELI-ALPS lézerközpont is. Jelenleg a terület belvízérzékeny, a csatornák mostani állapota nem megfelelő ahhoz, hogy a további, jelentős beruházások – például a teljesen új Pick gyár, amivel a cég kiköltözteti magát a városból, vagy a lézerközpont körüli Science Park beépítése – vízigényét és szennyvízterhelését elbírja, így a tervezett fejlesztés elkerülhetetlen.

Mint írják, beavatkozás nélkül a gyárak, üzemek, létesítmények működésének biztonsága van veszélyeztetve. Ennek elkerüléséhez szükség van jelentős kapacitásbővítésre, vízépítési műtárgyak, vízelvezető csatornák építésére, rekonstrukciójára. A meglévő medrek burkolása, átereszek cseréje, esésviszonyok javítása, átemelő szivattyútelepek építésével és a meglévők bővítése lesz tehát a Mészáros és Mészáros Kft. feladata, miután a szükséges terveket elkészítették.

Az előbbi munkálatokat többek között a következő helyeken végzik majd:

  • Öthalmi csatornáknál szivattyútelep építése és mederburkolás,
  • Baktó-MÁV melletti csatorna mederburkolás, az M43 autópálya alatti átvezetés is javul,
  • Szillér-Baktó-Fertői főcsatorna mederburkolás,
  • Szillér-Baktó-Pöröséri összekötő csatorna mederburkolás, műtárgyak építése,
  • Baktói szivattyútelep bővítése,
  • Pöröséri főcsatorna mederburkolás, kotrás,
  • Béketelepi csatorna mederburkolás, műtárgyak építése,
  • Béketelepi szivattyútelep építése, régi elbontása, Budapesti úti átemelő építése,
  • Dorozsmai szivattyútelep bővítése.

Szegeder

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak