Meghosszabbították koronavírus-törvény hatályát, marad a rendeleti kormányzás

ISZOMM kormánykritika országgyűlés rendelet Székely Sándor veszélyhelyzet
MTI/Máthé Zoltán

Az Országgyűlés Fideszes többsége elfogadta a kabinet azon javaslatát, amely a Ház őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig meghosszabbítja a koronavírus-törvény hatályát, így a veszélyhelyzeti kormányrendeletek továbbra is érvényben maradnak.

A parlamenti képviselők közt egyedüliként Székely Sándor, az ISZOMM képviselője harmadjára sem szavazta meg a rendkívüli jogrend meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot.

A képviselő azt írta a Facebookon, hogy kormány általános és kommunikációs értékű hitvakozásain túl továbbra sem világos, hogy konkrétan mire szolgálna a több, mint négy hónapra bevezetendő rendkívüli jogrend.

“Az indítvány politikai értelemben jobbára csak az ellenzéket provokálja, így a lakosságban is bizalmatlanságot ébreszt a várható intézkedések iránt, s ezzel a kormány vétkesen aláássa a nehéz időkben oly kívánatos közbizalmat.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak