Megszavazta a fideszes többség a lakások elherdálását a Gazdasági bizottságban

bérlakás fedél ISZOMM lakáshelyzet Székely Sándor

Székely Sándor független országgyűlési képviselő, az ISZOMM pártigazgatója nemmel szavazott az önkormányzati lakások elkotyavetyélésére irányuló törvényjavaslat előterjesztésére a Gazdasági bizottság mai ülésén, írja a képviselő közösségi oldalán.

Mint ismert, a benyújtott előterjesztés kötelezné az önkormányzatokat a tulajdonukban lévő lakások súlyosan piaci ár alatti privatizálását.

Székely közleményében azt írja, hogy már maga az előterjesztés is bűncselekmény. Kényszerítés hűtlen kezelésre. Illetve egyelőre csak a szándéka, bár normális országokban ez utóbbi is büntetendő.

“Az új lakástörvény a lakhatási válság további elmélyítéséhez vezet.”

A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot a gazdasági bizottság fideszes többsége 8 igennel 2 tartózkodással és 4 ellenszavazattal az Országgyűlés elé terjesztette.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak