“Édesem, légy velem, Elkerül a félelem” – már készül a Balaton zenekar a nyárra

Balaton zenekar koncert kultúra zene

Ha ilyen ütemben lassul a vírus terjedése, pár héten belül előjöhetnek a zenészek is a karanténból. Megkérdeztük Víg Mihályt, hogy mikor és hol lesznek hallhatók újra élőben a Balaton zenekar dalai.

Mivel koncert nagyon-nagyon régen nem volt, a tervek szerint május végén lesz a Hunnia Bisztróban, és júniusban is két koncerttel terveznek.

Május 28., június 11. és 25. Hunnia bisztró

A tervezett vidéki helyszíneket Horváth Gábor, a zenekar basszusgitárosa szinte biztosra mondta, ezek mind szabadtéri helyszínek:

Július 17. Szentbékkála
Július 30. Sátoraljaújhely
Augusztus 18. Diszel

Az egykori Sirály helyén újrainduló Gödör klubban ősztől lesznek koncertek.

Víg Mihályék klubkoncertjei elképesztően fontosak, a járvány előtti időkben  akár hajnal négyig is játszottak a Hunnia Bisztróban.

A Balaton zenekar a programváltozás lehetőségét fenntartja. Megkérdeztük Víg Mihályt, hogy viselte a zenekar ezt az időszakot:

“Nyilván nagyon nehezen, mint mindenki, aki kis helyeken zenél. 

Próbáltunk nézők nélkül koncerteket adni (kiadni). Feltettünk zárt ajtós koncertet a netre.
 
De kiderülit, hogy nem pótolhatja semmi a személyes részvételt,  mint ahogy más videót nézni otthon, mint egy színes szélesvásznú filmet látni a moziban.”

A Balatont Víg Mihály és Hunyadi Károly alapította, akik kezdetben a saját szerzeményeiket, valamint Vető János és Kozma György verseit zenésítették meg és adták elő diavetítésekkel egybekötve a BME Bercsényi Kollégiumában és a Kassák Klubban. A zenekar az első koncertjét 1980-ban adta az URH-val a Kulich Gyula téri pszichiátrián. Hosszú szünet után 2019-ben egy saját számot is tartalmazó válogatáslemezzel jelentkezett a zenekar, a pandémia alatt rögzített egy zártajtós koncertet, és  Live at Hunnia címmel is adott ki egy dupla albumot, melyet bárki megvásárolhat az Interneten.

 

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak