Nem áruljuk el, mi lesz az újranyitásos iskolai epizód vége – vélemény

iskola oktatás online oktatás
Iskola MTI/Balázs Attila

Elindult a jelenléti oktatás a felső tagozatos és a középiskolás diákoknak.

Több szülő fejezte ki aggodalmát, hogy nagyon féltik felsős gyerekeiket, nem értik, miért kell az év végre visszatérni az iskolába. Akik szülői utasításra továbbra is otthon maradnak, nem fogják megkapni azt a tanári segítséget, amik nélkülözhetetlenek ilyenkor.

Igazi szappanopera ez, ahol káosz és reménytelennek tűnő jelenetek sorakoznak, melyben nem a szerelmi csalódások, hanem gyermekeink értelmi és érzelmi kudarcai a dráma csúcspontjai.

A tanár-diák kapcsolat elsüllyedését láthatjuk főműsoridőben június közepéig.

A finálé szomorú. A pandémia miatt digitális oktatásra kényszerült gyermekek fejlődési tempója sajnos nagyon lelassult, nem tehetünk mást, csak bízhatunk a gyermekekben és a jövőben, hogy szeptembertől igazi oktatással tudunk végig vinni egy vírusmentes tanévet.

egy gyakorló pedagógus
név és cím a szerkesztőségben

Fotó: Nyíregyháza, 2021. május 10. Gimnáziumi osztálytársak köszöntik egymást a jelenléti oktatás első napján a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola osztálytermében Nyíregyházán 2021. május 10-én.  MTI/Balázs Attila

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak