Terasz-tüntetést hirdet az ISZOMM a Munka Ünnepére!

demonstráció Huszti Andrea ISZOMM tüntetés

A rendőrség által betiltott autós tüntetés helyett – stílszerűen – egy budapesti vendéglátóhely teraszán, sörrel és virslivel várja a normális bérekért kiállni vágyókat Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Mozgalom Magyarországért párt elnöke május elsején – írja a párt közleményében.

A megmozduláson több civil szervezet képviselője megjelenik majd; támogatóik között vannak vendéglátós, egészségügyis és roma egyesületek is.

“A szombati tüntetésen kihirdetjük az ISZOMM első figyelmezetését, és országos aláírásgyűjtést indítunk a havi nettó 250 ezer forintos minimálbérért. Célunk, hogy 250 ezer aláírást gyűjtsünk össze a szeptember 11-ére tervezett Munkás Büszkeség Napjáig; tudjuk, hogy lehetséges lenne a negyedmilliós minimálbér, van rá fedezet a gazdaságban, csak a tőketulajdonosoknál és az őket kiszolgáló kormányban nincs rá akarat, hogy a forintokat jó helyre adják ahelyett, hogy a saját magukat és köreiket gazdagítják – mondta az ISZOMM pártelnöke.

A párt azután döntött úgy, hogy az eredetileg autós megmozdulást egy kocsma teraszára szervezi, hogy a rendőrség – a járványhelyzetre hamisan hivatkozva – betiltotta a tüntetést.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak