Akár 867 forinttal is nőhetnek a nyugdíjak, itt a pótlólagos nyugdíjemelés

nyugdíj nyugdíjemelés

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az infláció a tervezett 3 százalék helyett jelenleg 3,6 százalékos, ezért 0,6 százalékos évközi kiegészítő nyugdíjemelés jöhet.

Ezzel a 2,5 millió nyugdíjas összesen 26 milliárd forinthoz jutna.

Ez azt jelenti, hogy átlagosan 867 forinttal nőhetnek a nyugdíjak havonta, éves szinten akár 10.000 forint is lehet az emelés. Mivel a hazai nyugdíjasok döntő többsége 120.000 forintnyi, vagy az alatti ellátást kap, ezért még a 2 Eurót, azaz 750 forintot sem fogja meghaladni a nyugdíjasok nagy részénél az emelés.

A kormány az alultervezett infláció miatt, mindig utólag emeli az “idősek bérét”, azaz a nyugdíjasok hónapokig kevesebb nyugdíjat kapnak, mint amennyi járna nekik.

Már mi is megírtuk, hogy a nyugdíjak minden januárban az infláció előző évben megbecsült mértékével nőnek, ha azonban a pénzromlás év közben végül nagyobb mértékű lesz a tervezettnél, nyugdíj-kiegészítés jár.. A különbözet januárig visszamenőleg illeti meg a jogosultakat, akik ezt rendszerint novemberben, egy összegben kapják kézhez.

MTI Kiemelt kép: Varga György

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak