A szocializmus orvosolja a kizsákmányoló rendszer okozta szociális válságot

Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM minimálbér szociális válság vélemény
MTI

„Cigány vagyok árok partján születtem” szólhatna a nóta. Napjainkban nem csak a cigányságot sújtja a magára hagyatottság, hanem az egész társadalmat. Letaszítottnak érzi magát a kisnyugdíjas, a munkavállaló, a kisgyermek, a fiatal tehát a többség a mai Magyarországon.

Itthon nem dívik a dolgozóknak megfelelő fizetés adni, csak annyit, hogy éppen említésre méltó legyen. Annyira népszerű a gyermekvállalás, hogy marad a 12.200 forintos családi pótlék több mint tíz éve már.

Alanyi jogon jár a családi pótlék, melyet az állam nevelési, illetve iskoláztatási ellátás formájában ad. Viszont ebből nem tudsz egy hónapra elegendő pelenkát, bébiételt, tápszert vásárolni, nem tudod kifizetni a gyerek étkezését a bölcsődében, óvodában, iskolában.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom tudja, hogy mit akar. A magyar emberekért indította el programját, amelyben az „árok partján” hagyott embereket képviseli. Az igazságtalan, kizsákmányoló kapitalista rendszert a szocializmussal kívánja kiváltani.

„Nincs kompromisszum, fel kell számolni az országot sújtó szociális válságot és minden magyar számára elérhető társadalmi jóllétet kell biztosítani. Pénzt kell adni az embereknek tisztes béreket, amellyel megkezdődhet a társadalmi megújulás.”

Az Igen Szolidaritás a nettó 250.000 forintos minimálbért célozza meg, a családi pótlék összege az 50.000 forintot érje el gyermekenként, ugyanennyi korpótlék járjon minden nyugdíjasnak. A szociális minimumjövedelem pedig nem lehet kevesebb mint 100.000 forint.

Az ISZOMM a baloldal politikájának egyetlen erejét használja, ami a szocializmusban rejlik. Az árokpart megtelt régen, amit tágítani akar a bürokratikus rendszer. Az Igen Szolidaritás azon dolgozik, hogy megtisztítsa és betemesse ezt az árkot!

Szabóné Kállai Szilvia, az ISZOMM alelnöke

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak