500 millió forint készpénzt ad a kormány egy japán cégnek instant tésztalevesre

állami támogatás munkahely tésztaleves
Instant tésztaleves

A japán tulajdonú Nissin Food élelmiszeripari vállalatnak a kapacitásbővítéséhez a kormány félmilliárd forint készpénztámogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A cég 20 százalékkal bővíti majd az instant tésztaleves gyártási kapacitását, és háromszorosára a raktározási kapacitását, a  Kecskeméten előállított instant élelmiszerek 90 százalékát a nemzetközi piacokon értékesítik.

Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a  a cég 20 új munkahelyet teremt.

A japán beruházók alkotják a 8. legnagyobb közösséget Magyarországon, 180 japán cég több mint 30 ezer embernek ad munkát – ismertette a tárcavezető, aki a Nissin valamennyi Kecskemét környéki munkavállalójának köszönetet mondott a teljesítményéért.

MTI

Lindsey White képe a Pixabay-en

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak