Ha lehet a teraszon piálni, akkor autós tüntetés is lehet

Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetés

“Reméljük, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom megtartja a május elsejei autós tüntetését a budapesti Hősök terén” – nyilatkozta Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke, vasárnap. “A pártom részéről ott leszünk, s bízunk benne, hogy a szakszervezetek és mások is csatlakoznak” – tette hozzá friss közleményében.

Kállai Szilvia, a párt alelnöke és civilben általános iskolai tanító szerint elképesztő, hogy egyedül a boltokban kell betartani a 10 négyzetméteres szabályt, ám a vendéglátó üzletek teraszain, a tömegközlekedési járműveken, a munkahelyeken és az iskolai osztálytermekben simán lehet szinte szardíniaként zsúfolódni. Ehhez képest a dolgozók magasabb béréért való autós kiállás a járványra való álságos hivatkozással lett betiltva – mondta a politikus.

A párt másik alelnöke, Szanyi Tibor közölte, hogy ahol nyilvánosan lehet inni, de tüntetni nem, az diktatúra.

Mint ismeretes, a Magyar Szolidaritás Mozgalom május elsejére autós vonulást hirdetett a Hősök teréről indulva és oda visszaérkezve a havi nettó 250.000 forintos minimálbér és egyéb juttatások követelésének alátámasztására. A tervezett tüntetést a rendőrség a járványügyi szabályok okán egyelőre nem engedélyezte. A szervezők nevében Székely Sándor elnök, országgyűlési képviselő azonban lát esélyt arra, hogy a kormányzati álláspont az esztelenségből normálisra fordulhat.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

One thought on “Ha lehet a teraszon piálni, akkor autós tüntetés is lehet

Comments are closed.

Kapcsolódó tartalmak