Munkalehetőség! Facebookon keresnek spermát Svédországban

egészségügy gyermek koronavírus Svédország
Sperma

Spermahiány alakult ki Svédországban a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó intézetekben, mert a donorok elkerülik a kórházakat a koronavírus-járvány alatt – írja a Reuters.

Egyes svéd régiók a közösségi médián keresztül keresnek potenciális spermadonorokat. A magánkórházak külföldről próbálnak spermát vásárolni, de annyira drágák az eljárások az ilyen intézményekben, hogy azt még a jómódú svédek közül is kevesen tudják megfizetni.

„Ha 50 férfi lép kapcsolatba velünk, legjobb esetben is csak a felük lehet donor” – folytatta a nehézségek sorolását Margareta Kitlinski, a Skane Egyetemi Kórház reprodukciós osztályának vezetője.

Ann Thurin Kjellberg, a göteborgi egyetemi kórház reprodukciós osztályának vezetője a hírportálnak elmondta, hogy az asszisztált terhességre az elmúlt évben körülbelül hat hónapot kellett várni, most viszont már 30-at, ráadásul a jövőben még inkább nőhet a várakozási idő.

HVG
Gerd Altmann képe a Pixabay -en.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak